Information inför Minimaran


Söndagen den 3 juni är det dags för Stockholm Mini Marathon och Minsta Maran. Välkommen till en dag full av spring!

Här är viktig information inför loppet. Läs noga!Alla som anmält sig får nummerlapp och kortfattad tävlingsinfo med post senast en vecka före loppet.

Nummerlapp & T-shirt

Nummerlappen som du får hemskickad ska vara fäst på bröstet och vara synlig under hela loppet. Säkerhetsnålar ordnar du själv. Du får också en t-shirt som hämtas ut på Östermalms IP från kl.9.00 fram till kl.15.00 mot uppvisande av nummerlappen.

Hitta hit

Starten går på Östermalms IP och målet är på Stockholms Olympia­stadion. För bästa färdväg gå in på www.sl.se eller ring SL:s kundtjänst 08-600 10 00. Vi hänvisar till de parkeringsplatser som finns i området.

OBS! Rådande parkeringsbestämmelser gäller.

Omklädning

Vi rekommenderar att byta om hemma, då det finns ett begränsat antal omklädningsrum på Östermalms IP.

Roliga aktiviteter

Som vanligt kantas Minimaran av roliga aktiviteter för alla barn. Nytt för i år är att vår nya löparkompis Maraharen Happy kommer på besök med sång, dans och massa spring i benen och utdelning av tatueringar. Happy hittar du allt som oftast vid Minsta Maran-starten på Östermalms IP.

Minimarans sponsorer kommer också att ha skojiga aktiviteter på området, bland annat:

  • Arla kommer finnas på plats på hela dagen. Du börjar din upplevelse i hoppborgar på Östermalms IP och avslutar på Stadion vid målgång där alla deltagare bjuds på iskall mjölk.

  • Bauhausgalan Kids Tour bjuder upp till en 3-kamp där du prövas i spänst, styrka, snabbhet och balans i deras hinderbana.

  • BOUNCE är på plats under loppet och utmanar lagen om gravitation, en fantastisk show. Dessutom kommer de inkludera er löpare i lekar och utmaningar.

  • Kom och häng i Medleys myshörna! Här finns allt oavsett om du vill varva ner efter loppet, eller om du vill leka, tävla och rita. Medley håller i uppvärmningen för alla barn och i deras tält träffar du som vanligt Flodis. Du kan dessutom vinna ett årskort på ett av Medleys center.
    Vi ses där!

  • Hälsa på Sun-Maid och smaka snabb & bra energi med russin! Sun-Maid kommer att ha en fotoaktivitet där du kan dela och även printa ut dina bilder, som ett kul minne från Minimaran.

  • I Musse & Heliums magiska värld kan du koppla av och relaxa i sköna softybags samtidigt som du lyssnar på spännande och unika ljudboksäventyr. Du kan också måla, rita eller fotografera dig själv tillsammans med de magiska vännerna.

  • Titta in i Folkspels husvagn! Och utmana din kompis/mamma/pappa/syskon i stående längd och vinn ett pris.

  • Felix bjuder på smakprov från två nyheter från deras Felix Veggie-sortiment.


Även arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens SK har en omfattande ungdomsverksamhet i friidrott. I aktivitetsområdet på Östermalms IP kan du få prova på olika friidrottsgrenar och för dig som är intresserad på plats, anmäla dig till friidrottsskolor eller träningsgrupper.

Minsta Maran - barn 0-5 år

Ett startbevis kommer att skickas ut elektroniskt 1-2 veckor innan loppet. T-shirt och medalj delas ut vid starten av Minsta Maran mot uppvisande av startbeviset.

Starten sker löpande kl 10-14. Uppvärmningen sköts av Medley. Vid målet får alla barn medalj och banan. Det går bra att springa Minsta Maran flera gånger.

Start

Starten sker på Östermalms IP. Du ska vara i uppvärmningsfållan bakom startlinjen i god tid före din starttid. Tänk på att det är väldigt mycket folk i rörelse i området.

Startlistan, med alla anmälda, hittar du under rubriken "Startlistan" i vänsterspalten. Klicka här så kommer du direkt till startlistan där du kan söka efter en löpare på namn, förening eller startnummer.

Start på Östermalms IP

Starten sker på Östermalms Idrottsplats.
Du ska vara i uppvärmningsfållan bakom startlinjen i god tid före din starttid. Tänk på att det är väldigt mycket folk i rörelse i området. Var därför ute i god tid. OBS! Bestäm återsamlingsplats i förväg där barn och anhöriga träffas efter loppet, fyll i baksidan av nummerlappen.

Här är starttiderna för de olika åldersklasserna.
Lilla siffran på nummerlappen anger startgrupp.Uppvärmning

Uppvärmning sköts av Medley och sker på Östermalms IP bakom startlinjen, ca 5 minuter före varje start.Vätska och sjukvård

Vätskekontroller och sjukvård finns på Östermalms IP före start, och efter målgång. Vätskekontroller hittar du även utmed banan.

Banan

Banan är 1170 meter för pojkar och flickor födda 2010-2013. För pojkar och flickor födda 2005-2009 är banan 2310 meter. Banan är markerad med röd/vita snitslar. Dessutom finns funktionärer längs banan. Underlaget är asfalt och grus. Banan innehåller några backar, så ta det lugnt!

Spring med ditt barn

I klassen för 5-6-åringarna är alla föräldrar som vill och får för sina barn välkomna att springa med i loppet. Det är ingen tidtagning eller prisutdelning i denna klass. Alla får en medalj, t-shirt och deltagarpåse, som i de övriga klasserna. Om det är någon förälder som vill springa med i de övriga klasserna så får man lov att springa med sist i startfältet tillsammans med barnet.

Mål & målservice

Målet är på Stockholms Olympia­stadion, samma som vid ASICS Stockholm Marathon. Medalj och en produktpåse från sponsorerna delas ut till alla fullföljande i Minimaran direkt efter målgång. Vid målgången väntar en Hemglassbil med mumsig glass till alla löpare!Resultat & prisutdelning

Alla resultat finns på hemsidan direkt efter loppet. Prisutdelning sker för de sex främsta i varje startgrupp (ej i klassen 5-6 år). Prisutdelning sker direkt efter målgång, på innerplanen.

Resultatlista

Resultaten för Minimaran (dock ej Knatteklassen) hittar du här på loppets hemsida direkt efter loppet.

Miljö

Muggarna som används vid vätskekontrollerna är komposterbara och kommer att samlas ihop i komposterbara sopsäckar och efter loppet tas om hand av Sortera för kompostering. Efter varje vätskekontroll finns sopsäckar uppsatta. Var vänlig och kasta muggarna i dessa sopsäckar!

Publik och anhöriga

Publik och anhöriga hittar de bästa åskådarplatserna längs banan och på Stadions läktare. Det får inte vara några åskådare eller anhöriga på innerplan.

Efter loppet kan föräldrar och barn mötas upp på Stadions fondläktare där uppblåsta färgtorn i färgerna röd, grön, blå och gul kommer att sättas upp. OBS! Bestäm återsamlingsplats i förväg, samma färgtorn finns också på baksidan av nummerlappen. Sätt ett kryss vid det färgtorn som ni valt som återsamlingsplats, så att ni lätt hittar varandra i vimlet.

Återsamling

Efter loppet kan föräldrar och barn mötas upp på Stadions fondläktare där uppblåsta färgtorn i färgerna röd, grön, blå och gul kommer att sättas upp. OBS! Bestäm återsamlingsplats i förväg, samma färgtorn finns också på baksidan av nummerlappen. Sätt ett kryss vid det färgtorn som ni valt som återsamlingsplats. DET ÄR EXTRA VIKTIGT så att ni lätt hittar varandra i vimlet.Till sist

Om du vill kan du ta det lugnt. Det är inte viktigt att komma bland de första, det viktigaste är att vara med och att ha kul.

I Minimaran är alla som når målet en vinnare!