NYHET! Minsta Maran

Årets roligaste nyhet för de allra yngsta barnen. Nytt för i år är att vi kommer ha ett lopp för alla småttingar mellan 0 och 5 år. Banan är cirka 250 meter lång och går på Östermalms IP. Alla deltagande barn får en t-shirt med Minsta Maran tryckt på bröstet, en medalj och en banan. Minsta Maran kommer att ha löpande starter mellan klockan 10 och 12. Anmälningsavgift 80 kronor/barn.
Till anmälan >>

Minimaran - årets roligaste lopp för alla killar och tjejer

Stockholm Mini Marathon är den stora löparfesten för alla tjejer och killar mellan 5 och 13 år. Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid, utan att ha kul. Du kan kuta fort, ta det lite lugnare eller jogga runt med dina kompisar. 2017 avgörs Minimaran söndagen den 4 juni.
Mer info och anmälan >>

Träffa friidrottsstjärnorna på Stockholm Mini Marathon

Även stora stjärnor har varit små, och vid årets Stockholm Mini Marathon kommer några av våra allra största friidrottsstjärnor finnas på plats för att peppa och heja på alla deltagare. Det är Johan Wissman och Moa Hjelmer som båda vunnit EM-guld, samt det nya stjärnskottet Kalle Berglund som i vintras tog EM-silver på 1500 meter, som kommer att förgylla löparfesten lite extra. Moa och Kalle tävlar för Spårvägens FK som är den ena arrangörsföreningen av Minimaran, och Johan tävlar för Hässelby som är den andra.

Och chansen är ju stor att någon av årets Minimaranhjältar är framtidens medaljörer på internationella mästerskap, eller hur?
Mer deltagarinformation >>

Fullt av aktiviteter för alla barn

Förutom själva loppet finns massor av aktiviteter på Östermalms IP den 4 juni. I Chiquita Kids corner kan barnen ta sig igenom en uppblåsbara hinderbana, hoppa i hoppborgen, få ett klistermärke och ta en bild i Chiquitas fotoaktivering. När barnen genomfört alla aktiveringar får man en schysst premie.

Och roligheterna slutar inte där. Arla finns på plats med två hoppborgar, Sun Maid tar bilder på barnen och skriver ut, Bauhaus har byggt en hinderbana, barnen kan träffa Medleys maskot Floodis och Kamratposten inspirerar med pysselbord när benen är trötta. För sommarens alla utomhuslekar finns dessutom ASICS på plats för försäljning av sportiga barnskor.
Mer deltagarinformation >>

Träna inför Mini Maran

Arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK hjälper till med träningen för dig som bor i Stockholmsområdet och vill komma i form till Minimaran. Träningen startar 20, 23 och 26 april och sker sedan 1 gång/veckan fram till att Minimaran avgörs.
Träningen utgår från Johannelundstoppen i Vällingby, Herrestaskolan i Järfälla och Östermalms IP. I avgiften till träningen ingår anmälningsavgiften till Mini Marathon
Mer info >>

Spring i benen och massor med skoj

Härligt glada, lite nervösa men mest av allt springsugna barn deltar i dagens Minimara. När man springer Minimaran så är inte tiden viktig, det allra viktigaste är att ha kul. Om du ändå är nyfiken på din tid kan du kika i vår resultatlista. Tidtagning är i åldersklasserna 7 år och äldre.
Till resultaten >>

Fantastiska bilder på fantastiska barn

Vi hade precis som vanligt fotografer på plats under Minimara-dagen för att dokumentera loppet. Att titta på de här bilderna är en riktig glädjeboost. Vilka fina, underbara, tuffa, starka och grymma deltagare. Vi önskar er varmt välkomna tillbaka nästa år.
Till bilderna >>